بست و رابط داربست

معرفی انواع بست داربست

داربست، عنصر اساسی ساختمان است که در ساخت و سازهای بلند مانند ایستگاه های نفت و گاز، پل ها، سدها و مراکز صنعتی و… استفاده می شود. بست، به عنوان یکی از قطعات مهم در ساخت داربست، برای تثبیت و نگه داشتن داربست به کار می رود. این بست، معمولاً از فلزات مقاوم و بادوام برای اتصال لوله داربست ها بهم و ایجاد یک ساختار موقت یا دائمی برای سازه ها و… ساخته می شوند. این بست ها باعث افزایش استحکام و ثبات داربست ها می شوند و به طور مستقیم در ایمنی ساختمان تأثیر می گذارند. این نوع بست ها دارای انواع مختلفی هستند که روش اتصال لوله داربست ها را سهولت می بخشد و موجب آسانی اجرای لوله داربست می شود. هر نوع بستی دارای امکانات و سازوکارهای خاص خود است و برای موقعیت‌های خاص طراحی و استفاده می‌شوند. بست‌ها برای اصلاح نقاط ضعف در سازه‌ها و تقویت استحکام آن‌ها باعث افزایش ایمنی، استحکام و پایداری سازه می‌شوند.

بست تخته گیر

این وسیله در محل اتصال لوله‌ها بر روی ساختار تخته ای شکل داربست جهت محکم کردن آن بر روی لوله‌ها و جلوگیری از لرزش‌های شدید استفاده می‌شود. این نوع بست تخته گیر باید در برابر جابجایی ها و تحمل وزن قابلیت کافی را داشته و از مقاومت زیاد برخوردار باشد.

بست تک پیچ

بست تک پیچ از اجزای ضروری راه اندازی و استحکام داربست است. این رابط داربست برای مقاوم سازی اتصالات لوله‌های فولاد به یکدیگر طراحی شده است. بست تک پیچ به شما کمک می‌کند تا بدون اعمال جوشکاری یا سایر تکنیک‌ها که برای اتصالات صورت می‌گیرد لوله‌های فلزی داربست را در طراحی‌هایی که تحت فشار کمتری هستند و برای برپایی گلخانه و مواردی از این قبیل است کمک می‌کند.

بست تک پیچ ساز کوچیک

این بست نیز کاربردی مشابه بست تک پیچ دارد با این تفاوت که برای اتصال لوله‌های با قطر کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بست دو پیچ

این بست برای اتصال لوله‌های داربست در تقاطع‌ها و زاویه‌های متنوع استفاده می‌گردد. هدف اصلی بست دو پیچ ایجاد انعطاف پذیری در ایجاد زوایای گوناگون داربست است. به عنوان مثال، اگر سازه مستلزم چندین موقعیت زاویه دار و تقاطع‌های متنوع باشد، بست دو پیچ لوله‌ها را به شکل ایمن در زاویه مورد نظر قرار می‌دهد.

بست چهار پیچ

این بست را در زاویه قائم در کنار یکدیگر قرار می‌دهد، این بست یکی از پرکاربردترین اتصالات در سازه‌های داربستی است. ساختار این بست از چهار پیچ و مهره و دو برگه تشکیل شده و جنس متداول آن از چدن نشکن است.

بست چهار پیچ گردان

زمانی که بخواهیم دو لوله داربست را در شرایط متقاطع و با زاویه ای غیر قائم بروی هم قرار دهیم از بست چهارپیچ گردان استفاده می‌شود. این بست در انواع متنوع در بازار وجود دارد و اسطلاحاً به آن بست سی صد و شصت درجه نیز می‌گویند.

رابط داربستی یکی از قطعات و اجزاء تشکیل دهنده داربست فلزی می باشد و مانند قطعات دیگر آن، نقش بسزایی را ایفا می کند. رابط داربست یک لوله ۶ سانتی متری است که شامل دو عدد پیچ و مهره است. طول استاندارد لوله رابط داربستی باید۲۰ سانتی متر باشد.

وظیفه اصلی رابط داربست وصل کردن لوله های داربستی به هم است. هر چقدر قطر لوله هایی که به هم وصل شود کمتر باشد، باید قطر این رابط داربست نیز کم باشد و برعکس. استاندارد رابط داربست برای لوله های ۵ سانتی متری ۶ سانتی متر است.

رابط داربست داری ۲ عدد پیچ است. خود لوله ۶ سانتی متری که طول آن ۲۰ سانتی متر است . بر روی آن دو سوراخ ایجاد می شود به فاصله ۵ سانتی متر از هر طرف و فاصله این دو سوراخ از هم ۱۰ سانتی متر است. بر روی رابط داربست دو سوراخ ۱۶ اینچ زده می شود مهره بر روی سوراخ ها قرار می گیرد و به لوله ۶ سانتی متری جوش داده می شود و با آچار ۲۱ پیچ را در مهره سفت می کنیم.

نکته : در هنگام استفاده از پیچ و مهره، اگر مهره سایز کوچکتری داشته باشد بهتر است تا در زمانی که با آچار ۲۱ پیچ را درون آن می چرخانیم به مهره گیر نکند و به راحتی باز و بسته شود.

بعد از اینکه پیچ و مهره وارد لوله ۶ سانتی متری شد دو تا لوله ۵ را که داخل این ها قرار دهید، به واسطه همین پیچ ها سفت می شود. لوله های داربستی اگر رنگ آمیزی شده باشد بهتر است، زیرا رنگ مانع زنگ زدگی می شود. رابط داربستی باید لوله استاندارد و بدون درز باشد تا وقتی که سفت و شل شد، از هم باز نشود و کیفیت بالایی داشته باشد.

استفاده از رابط داربستی نامرغوب و یا وصل کردن غیر استاندارد ممکن است حادثه آفرین باشد و خسارات جبران ناپذیری را به بار آورد. برای پیش گیری از این نوع حوادث استفاده از رابط داربستی باکیفیت و نیروی حرفه ای برای اتصال آن نیاز است.

    مشاوره تلفنی