فاصله استاندارد داربست چیست؟


چرا اجرای درست و استاندارد داربست بسیار مهم است؟

به طور کلی، زمانی که ارتفاع یک سازه از ۱ متر بالاتر برود، برای دسترسی به نقاط مرتفع، باید از داربست استفاده کرد. با این توضیح، بدیهی است که به نوعی همه پروژه‌های عمرانی، نیاز به داربست‌بندی خواهند داشت. از آن‌جایی که کوچکترین اهمال در اجرای صحیح و درست داربست‌ها می‌تواند شامل خطرات جانی جبران‌ناپذیری برای کارگران و عابرین پیاده شود، رعایت استانداردهای ثبت شده در ساخت انواع داربست، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

داربست‌ها وسیله‌ای برای کار در ارتفاع‌های بالا محسوب می‌شوند. به عبارتی دیگر، کارگران زمانی که روی این سازه مشغول کار هستند، حداقل چندین متر از سطح زمین ارتفاع دارند. فقط یک تخطی از استانداردهای جهانی کافیست تا کارگر با عدم رعایت اصول داربست‌بندی، از ارتفاع سقوط کرده و آسیب‌های شدید جسمی و حتی جانی ببیند.

حال یکی از مهم‌ترین موارد مربوط به ایمنی داربست‌ها، فاصله صحیح و اصولی بین لوله‌ها است که در ادامه به صورت ویژه به آن خواهیم پرداخت. انتخاب لوله داربست باکیفیت هم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. شما عزیزان می‌توانید با مراجعه به صفحه « لوله داربست» با انواع مختلف این لوله‌ها و قیمت‌ هر کدام از آن‌ها بیشتر آشنا شوید.

 

فاصله ترانزوم در داربست چیست؟

ترانزوم در داربست، لوله‌های افقی‌ای هستند که بین پایه‌های عمودی قرار گرفته و به تثبیت ساختار کمک می‌کنند. فاصله استاندارد آن بسته به نوع داربست و میزان بار، معمولاً بین ۰.۹ تا ۲.۴ متر متغیر است. در داربست‌های سنگین این فاصله کاهش می‌یابد تا استحکام بیشتری فراهم شود. رعایت فاصله مناسب ترانزوم‌ها، ایمنی کارگران را افزایش داده و از تغییر شکل یا خم شدن تخته‌های سکوی کار جلوگیری می‌کند.

بهترین فاصله بین لوله های داربست بر اساس استانداردهای جهانی

یکی از مهم‌ترین مواردی که در زمان داربست‌بندی باید به آن توجه شود، فاصله صحیح و استاندارد بین لوله‌ها  و دیوار است. به طور کلی، فاصله بین لوله‌های عمودی داربست، باید بین ۱.۷ تا ۲ متر باشد. همچنین توجه داشته باشید که فاصله دیگر لوله‌ها هم نباید از ۳ متر بیشتر شود.بر این اساس می‌توان نتیجه گرفت که هرگونه فاصله غیر اصولی میان لوله‌ها می‌تواند باعث ایجاد فشار مضاعف به داربست و در نتیجه سقوط و فروپاشی آن شود.

 

نکات کلی ایمنی و مراحل عملیاتی در نصب لوله داربست

در ابتدا باید از ایمنی کامل ساختمان یا محیط موردنظر برای نصب لوله داربست اطمینان حاصل کنید. سپس با قطع کردن برق و محدود کردن ‌ ‎‌فعالیت ماشین‌آلات باید از برچسب‎‌های ایمنی برای هشدار به دیگران استفاده کنید. بعد از آن نوبت به انتخاب ابزارهای مناسب، باکیفیت و ایمن برای نصب لوله‌های می‌رسد. همچنین انتخاب کامیون‌ها یا ماشین‌های باربری برای حمل و نقل مواد موردنظر، لوله و اتصالات آن بسیار حائز اهمیت است. انتخاب یک پایه یا فونداسیون محکم برای  نصب لوله داربست بسیار حیاتی است، یک براکت ۳۰ سانتی متر که بالاتر از زمین قرار می‌گیرد این وظیفه را به‌خوبی به‌عهده می‌گیرد. دقت کنید سطوحی که قرار است بر روی آن لوله داربست نصب شود را بررسی کنید تا از استحکام آن مطمئن شوید. معمولا  از تخته‌های استاندارد برای سطوح شنی و نرم استفاده می‌شود در حالی‌که برای موزاییک و کاشی از تخته های لاستیکی یا چوبی استفاده می‌شود.

نکات ایمنی برای اتصالات صحیح داربست

در داربست‌بندی تنها توجه به فاصله بین داربست کافی نیست و باید نکات دیگری را هم مد نظر قرار داد. توجه داشته باشید که داربست‌ها شامل انواع داربست چکشی ستاره، چکشی کاسه‌ای، معلق، مثلثی و پایه‌دار می‌شوند. هر کدام از این انواع، نوع اتصالات متفاوتی دارد و با توجه به شرایط سازه نوع مناسبی از داربست انتخاب می‌شود.

اولین نکته در اتصال صحیح داربست، استفاده از نردبان ایمن است. به این نکته توجه داشته باشید که نردبان‌ها باید ارتفاع ۴ متر و ۱ متر داشته باشند. همچنین زاویه بین نردبان‌ها باید بین ۶۸ تا ۷۵ درجه باشد. علاوه بر این، لازم است که بست‌های گردان که برای اتصالات داربست مورد استفاده قرار می‌گیرند، به صورت مداوم و مکرر، روغن‌کاری شوند

نظری نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    مشاوره تلفنی