سپری چیست و انواع و کاربردها آن


سپری که به دلیل شکل ظاهری آن به پروفیل T نیز شهرت دارد، از مقاطع مهم و پرکاربرد در صنعت به ویژه ساختمان سازی است. سپری از بال بلند و باریکی ساخته شده است که در دو نوع فابریک و پرسی تولید می شود. در بعضی از مواقع افراد سپری را با نبشی اشتباه می گیرند، اما این دو مقطع تفاوت هایی زیادی با یکدیگر دارند. روش تولید پروفیل سپری به صورت نورد گرم و نورد سرد می باشد. سپری آهنی در ساخت درب و پنجره ، اتصالهای ستون ها ،سقف های نور گذر ، گاردریل خرپا ، ساخت سازه های فلزی ، سقف های شیشه ای ، نورگیرها ، و بسیاری از موارد دیگر به کار برده می شود .

تولید پروفیل سپری

با استفاده از خطوط پیشرفته نورد در یک کارخانه بزرگ فولاد و با استفاده از شمش یا بیلت های فولادی پس از طی مراحل نورد به شکل سپری در می آید. یکی از روش های تولید پروفیل سپری نورد گرم است که از متدواولترین نوع سپری آهنی، سپری فابریک می‌باشد. کیفیت سپری تولید شده با این روش بالا است. در این روش تولید شمش فولادی را با مقطع و طول مورد نیاز در کوره ای با حرارت بسیار بالا ، قرار می دهند و زمانی که شمش ها به دمای مطلوب رسید ، از قفسه های نورد آغازین عبور می دهند ، در مرحله بعد نوبت به کاهش مقطع پروفیل و افزایش طول پروفیل سپری می رسد . در مرحله بعد ، مجدد محصول را از قفسه های نورد میانی و پایانی عبور می دهند تا پروفیل به شکل سپری تغییر دهند غلتک‌ها طوری طراحی شده‌اند که با حرکت‌های رفت و برگشتی، به شکل سپری در می‌آید . در مرحله آخر نیز بر اساس نیار مشتری سفارش و نیاز بازار پروفیل سپری را برش می دهند . ابعاد پروفیل سپری شامل عرض بال و جان و هم چنین ضخامت بال و جان این مقطع مطابق جدول اشتال یا همان جدول استاندارد مقاطع آلمانی می باشد.

 

یکی دیگر از روشهای تولید پروفیل سپری برش طولی تیرآهن می باشد . پروفیل سپری تولید شده در این روش به دلیل کیفیت پایین ، رایج نمی باشد و مقبولیت کمتری دارد. به دلیل آنکه پروفیل سپری در این روش ، از تیرآهن هاش ساخته می شود ، افزایش قیمت تیرآهن هاش ، بر روی تولید پروفیل سپری اثر می گذارد . تیرآهن فولادی که به H می باشد را از وسط بریده و به دو سپری تبدیل می شود.

کاربرد پروفیل سپری

پروفیل سپری کاربردهای بسیار زیادی دارد ، می توان از پروفیل سپری در صنایع مختلف در سازه های مختلف در ساخت انواع درب و پنجره ، سقفهای شیشه ای و نورگذر ، سقفهای کاذب ، مهار کننده در بنای ساختمان ، در گاردریل ها ، ستون و خرپا ، اتصال پل و به ستونها ، زیرسازی های فلزی و بسیار موارد دیگر استفاده نمود .

مشخصات پروفیل سپری

سپری دارای ضخامت بین ۰.۹ تا ۲.۵ میلی متر می باشد ، که ضخامت ۲ میلی متر آن بسیار مفیدتر می باشد و طول سپری ها معمولا بین ۶ متر تا ۱۲ متر می باشد . سپری یا پروفیل ۵۰۷ دارای ضخامت ۲ تا میلی متر می باشد که از ورق سیاه ST37 استفاده می شود . سپری ها در شکل ظاهری نیز به دو نوع سپری لبه گرد و سپری لبه تیز تولید می شوند و معمولا طول سپری ها ۶ متر الی ۱۲ متر می باشد

نظری نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    مشاوره تلفنی