تفاوت لوله درزدار و مانیسمان


آشنایی با لوله درزدار:

لوله درزدار یا لوله درز جوش، لوله ای است که از ورق تولید می گردد. در فرآیند تولید، ورق به شکل استوانه در آمده و دو لبه آن، به هم جوش میخورد، لذا به این نوع لوله، لوله درزدار یا درزجوش گفته می شود. لوله درزدار در ۲ نوع لوله درز مارپیچ در سایزهای بسیار بزرگ و لوله درز مستقیم در سایزهای کوچکتر وجود دارد. اتصالات جوشی درزدار یا درزجوش، از لوله های درزدار تولید می گردند..

آشنایی با لوله مانیسمان:

لوله مانیسمان یا لوله بدون درز لوله ای است که از فولاد شمس تولید شده و یک استوانه بدون درز می باشد. عملا در لوله مانیسمان بدون درز هیچگونه درز جوشی در طول لوله ملاحظه نمی کنید. اتصالات جوشی مانیسمان از لوله های مانیسمان تولید می گردند.

 

تفاوت لوله مانیسمان و درزدار چیست؟

پس از آشنایی با این لوله ها، می توان تفاوت لوله مانیسمان و درزدار را در موارد زیر خلاصه نمود:

  • روش و زمان تولید
  • ظاهر
  • میزان تحمل فشار و دما
  • قطر داخلی، قطر خارجی و وزن در ابعاد یکسان
  • کاربرد
  • قیمت
  • تفاوت لوله بدون درز و درزدار در روش و زمان تولید

    اولین تفاوت لوله مانیسمان و درزدار در روش تولید این دو لوله می باشد.

    روش تولید لوله درزدار: لوله درزدار از لول شدن یک ورق نواری تولید می گردد. یعنی شما در طول لوله یک خط جوش مشاهده می کنید. لوله درزدار یا لوله درزجوش، خود به ۲ گونه درزجوش مستقیم و درزجوش مارپیچ تقسیم میگردند.

    لوله های درز مستقیم یا لوله های درز جوش مستقیم، از لول شدن یک ورق و جوش خطی لوله تولید می گردند. لوله های سایز بالا، به علت آن که ممکن است در تهیه ورق بسیار پهن مشکل وجود داشته باشد، از ورق مارپیچ و جوش مارپیچ تولید می گردند.

  • لوله مانیسمان

    لوله‌های فولادی در دو نوع درز دار و بدون درز تولید می‌شوند. لوله مانیسمان در دسته لوله‌های فولادی بدون درز قرار دارد و از کربن، فولاد و استیل ساخته می‌شود. از ویژگی‌های بارز این لوله‌ها این است که نیاز به جوشکاری ندارند بدین جهت سبب می‌شود که در دسته مستحکم‌ترین لوله‌ها قرار گیرند، بنابراین ریسک نشتی مواد در خطوط انتقال وجود ندارد. از جمله پرکاربرد ترین لوله‌ها در صنایع پالایشگاهی، عایق کردن کابل‌های فشار قوی برق، مبدل‌های حرارتی و … به شمار می‌رود.

    لوله مسی

    لوله مسی پرکاربردترین لوله سخت برای تامین آب در مصارف مسکونی و تجاری می‌باشد که در انواع ثابت و انعطاف پذیر موجود می‌باشند. لوله‌های مسی در سه رده ضخامت M،L و K به ترتیب از ضخامت کم، متوسط و زیاد موجود می‌باشد. لوله‌های مسی با اتصالات لحیمی و فیتینگ فشاری به یکدیگر متصل می‌شوند. که می‌توانید در بخش انواع اتصالات راجع به آن‌ها بخوانید. از جمله معایب لوله مسی قیمت بالای آن می‌باشد. لازم به ذکر است لوله‌های مسی دارای عمر طولانی بالای ۵۰ سال می‌باشد.

    لوله چدنی

    لوله‌های چدنی به روش ریخته‌گری تولید می‌شوند، این لوله‌ها امروز در لوله‌کشی مسکونی به ندرت مورد استفاده قرار می‌گیرند، در کاربری‌های مسکونی، تجاری قدیمی بیشتر به چشم می‌خورند. از جمله ویژگی‌های بارز این لوله‌ها مقاومت در برابر حرارت، کاهش صدای مایعات و دوام بالای این لوله‌ها هست. لازم به ذکر است این لوله‌ها توانایی تحمل فشار تا psi 350 را دارند. از جمله معایب این لوله‌های می‌توان به استعداد زنگ زدگی و خوردگی اشاره نمود.

نظری نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    مشاوره تلفنی