انواع لوله فولادی

انواع لوله فولادی


چقدر با انواع لوله فولادی آشنایی دارید؟ از کاربردهای این لوله‌ها مطلع هستید؟ باید بگوییم لوله‌های فولادی دارای انواع متفاوتی هستند که از هر کدام با توجه به ویژگی‌های منحصربه‌فردی که دارند، در صنایع مختلفی استفاده می‌شود. از انواع لوله‌های فولادی می‌توان به لوله‌های گوشت‌دار یا صنعتی، لوله‌های بدون درز یا همان مانیسمان و… اشاره کرد. برای آشنایی با تمامی انواع لوله‌هایی که جنس فولادی دارد و کاربردهای متنوع آن‌ها تا انتهای این مقاله باشهر لوله همراه باشید.

بهتر است در ابتدا بدانید لوله فولادی چیست و به چه لوله‌هایی لوله فولادی گفته می‌شود و سپس با انواع آن و ویژگی‌ها و کاربردهای هر یک آشنا شوید. جهت آشنایی با لوله‌های فولادی به ادامه مطلب توجه نمایید:

 

لوله فولادی چیست؟

به بیان ساده لوله فولادی یک نوع از لوله‌های فلزی محسوب می‌شود که جنس آن از فولاد است و به همین دلیل به آن لوله فولادی گفته می‌شود. این لوله‌ها وظیفه انتقال بسیاری از مواد از جمله آب، دارو و حتی مواد جامد را برعهده دارند. قابل ذکر است که هرچه میزان ضخامت این لوله بالاتر باشد می‌تواند حجم بیشتری از مواد را در زمان کم‌تری انتقال دهد.

این لوله‌ها از مزایای بسیار زیادی برخوردار هستند که از این مزایا می‌توان به مواردی همچون: مقاومت در برابر خوردگی و فشار، انتقال نفت و گاز با سرعت بسیار بالا اشاره کرد. لوله‌های فولادی را می‌توان در ابعاد مختلف با قطر و ضخامت‌های متفاوت تولید کرد که هر یک کاربرد مختص به خودش را دارد و در صنایع متفاوتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.
کاربرد انواع لوله‌های فولادی در صنایع مختلف

لوله‌های فولادی به دلیل مقاوم بودنشان کاربرد گسترده‌ای در صنایع مختلف دارند، از صنایع کوچک همچون ساخت مبل گرفته تا صنعت نفت و پتروشیمی. از این لوله‌ها بیشتر برای انتقال سیالات استفاده می‌گردد اما نقش آن‌ها در ساخت‌وساز نیز پررنگ و غیر قابل انکار است. کاربرد لوله فولادی به صورت خلاصه:

کشاورزی
ساخت‌وساز
نفت
گاز
ساخت پل
صنعت خودروسازی
انتقال سیالات همچون آب و حتی مواد خورنده
تولید مبل
تجهیزات پزشکی
محافظ کابل‌های ارزشمند همچون برق

انواع لوله فولادی

همان‌طور که قبل‌تر اشاره کردیم لوله‌های فولادی در انواع متفاوت و متنوعی تولید و در بازار توزیع می‌گردند که هر یک از این لوله‌ها دارای ویژگی‌های منحصربه‌فرد بوده و با توجه به ویژگی‌هایی که دارد در صنعت مورد نظر مورد استفاده قرار می‌گیرد. ما در این مقاله به چندتا از پر استفاده‌ترین و پرکاربردترین لوله‌های فولادی اشاره می‌کنیم که شامل موارد زیر است:
لوله داربستی

لوله داربستی با دیگر لوله‌های فولادی تفاوت بسیار زیادی دارد. از این لوله‌ها جهت نگهدارنده دیگر سازه‌ها استفاده می‌کنند. داربست ساختمانی متشکل از لوله‌های فولادی سبک و سنگین با طول ۳ الی ۶ متر هستند. این لوله‌ها معمولا با ضخامت ۳.۲mm و قطر ۴۸.۳mm تولید و به بازار عرضه می‌شوند.
لوله api یک نوع از لوله‌های فولادی

لوله ای پی آی یکی از لوله‌های فولادی گازی
لوله api (ای پی آی)

لوله‌های api مثال دیگری از انواع لوله‌های فولادی هستند که در انتقال گاز و نفت، در حجم بسیار بالا و مدت زمان کوتاه کاربرد دارند. نکته قابل توجه درباره این لوله‌ها این است که فشار بالا را به خوبی متحمل می‌شوند و سیالات را به بهترین شکل و با بالاترین بازده منتقل می‌نمایند.

از متریالی مورد استفاده در لوله‌های ای پی آی می‌توان به منگنز و فولادهای کربنی اشاره کرد. مهم‌ترین کاربردهای این لوله‌ها عبارت‌اند از: انتقال آب، فاضلاب، نفت، کشتی‌سازی، گاز و

لوله مبلی

شاید برایتان جالب باشد که چرا نام این لوله‌ها، لوله مبلی است؟ از این لوله‌ها در تولید پایه‌های مبل بهره می‌برند زیرا استحکام بالایی دارند و قادرند وزن بسیار زیادی را متحمل شوند که همین مورد آن‌ها را به گزینه‌ای مناسب برای پایه مبل تبدیل کرده است.

لوله مبلی از ورق‌های فولادی نازک و با فرآیند نورد سرد تولید می‌شود. از ویژگی‌های منحصربه‌فرد این لوله:

دچار خوردگی نمی‌شوند.
استقامت کششی خوبی دارند.
انعطاف‌پذیر هستند.
می‌توان آن‌ها را جوشکاری کرد.

لوله درزدار

لوله درزدار نوع دیگری از لوله‌های فولادی محسوب می‌شود که دارای درز مستقیم بر روی لوله است. این لوله‌ها معمولا دارای ضخامت کمی هستند و روش تولید آن‌ها به این صورت است:

در ابتدا ورق‌های فولادی را به شکل مستطیل برش می‌زنند.
ورق‌های برش خورده از غلتک رد می‌کنند.
به لبه‌های ورق شکل می‌دهند.
ورق‌ها را نورد می‌کنند تا به شکل لوله درآید.
بر روی ورق‌های نورد شده جوشکاری انجام می‌شود.

استعلام قیمت و خرید لوله درزدار

از معروف‌ترین لوله‌های درزدار می‌توان به لوله شوفاژی و… اشاره کرد که در شهر لوله موجود است و می‌توانید با کلیک بر روی آن وارد صفحات مربوطه شوید و از قیمت‌ها مطلع گردید و در

نوعی از لوله‌های فولادی هستند که اصلی‌ترین کاربردشان در صنایعی است که انواع گاز (اعم از اکسیژن، نیتروژن، آرگون و…) و پودرهای ذوب شده را انتقال می‌دهند. از کاربردهای دیگر لوله‌های لنس می‌توان به شستشوی نازل و مخزن‌های بزرگ اشاره کرد.
لوله مانیسمان از معروف‌ترین لوله‌های فولادی

لوله‌های مانیسمان یا همان لوله‌های بدون درز
لوله مانیسمان یا بدون درز از معروف‌ترین انواع لوله فولادی

لوله مانیسمان یکی از انواع لوله فولادی به حساب می‌آید. این لوله‌ها در هنگام ساخت، بدون درز و به صورت یکپارچه تولید می‌شوند و همین ویژگی باعث می‌شود تا از آن‌ها در صنایع مهمی از جمله صنعت پتروشیمی، کشتی‌سازی، هسته‌ای و… استفاده شود. نکته حائز اهمیت این است که انتقال سیالات در این لوله‌ها با سرعت بیشتری انجام می‌شود و همین امر باعث ارتقای کیفیت پروژه می‌شود.

مراحل تولید لوله مانیسمان به ترتیب شامل مراحل زیر است:

حرارت دادن به شمش
قالب‌گیری
کشش
سرد شدن فولاد

پروسه تولید لوله مانیسمان یکی از مهم‌ترین عوامل موثر بر قیمت نسبتا بالای این لوله‌ها نسبت به سایرین است.

این لوله‌ها دارای رده‌های مختلفی هستند که می‌توان از پرکاربردترین آن‌ها به لوله مانیسمان رده ۲۰، ۴۰ و ۸۰ اشاره کرد. در میان این سه رده، لوله مانیسمان رده ۴۰ نسبت به لوله مانسیمان رده ۸۰ و ۲۰ از فروش و محبوبیت بالاتری برخوردار است که ممکن است به دلیل کاربردی‌تر بودن آن باشد.
لوله اسپیرال

این‌ها لوله‌های فولادی هستند که به روش نورد گرم تولید می‌شوند و در صنایع آب‌رسانی و گازرسانی نقش پررنگی دارند. لوله‌های اسپیرال عموما در سایزهای ۵ الی ۱۲۰ اینچ تولید و وارد بازار می‌گردند.

عدم وجود درز و صاف و هموار بودن داخل این لوله‌ها تا حد زیادی از اصطکاک نشی از عبور مواد می‌کاهد و این مورد یکی از بزرگ‌ترین مزایای لوله اسپیرال به حساب می‌آید.

لوله اسپیرال ویژگی‌های کاربردی دیگری نیز دارند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

قیمت بسیار مناسب و مقرون‌به‌صرفه
روش تولید آسان
تولید لوله در طول‌های متنوع و بدون محدودیت
خواص مکانیکی شگفت‌انگیز
مقاوم در برابر فشار
تولید در شکل‌های دلخواه و امکان شکل‌پذیری

لوله گازی

از مهم‌ترین و اصلی‌ترین انواع لوله فولادی می‌توان به لوله‌های گازی اشاره کرد. این لوله‌ها برای انتقال گازها مورد استفاده قرار می‌گیرند و جنس آن‌ها می‌تواند از مس، برنج و یا پلی اتیلن باشد. همچنین روش تولید این لوله‌ها نیز متنوع است و هم به روش نورد گرم و هم نورد سرد تولید می‌شوند.

لوله‌های گازی شامل دو نوع می‌شوند: لوله گازی روکار و لوله گازی توکار.

تفاوت لوله گازی روکار و توکار در چیست؟ به طور خلاصه لوله گازی توکار گران‌تر است و دارای استحکام و مقاومت بیشتری در مقابل عوامل محیطی می‌باشد، به همین دلیل از لوله‌های گازی توکار برای انتقالات گاز بین شهری استفاده می‌کنند. در صورتی که لوله گازی روکار مناسب لوله‌کشی درون شهری و ساختمانی می‌باشد.

لوله‌های آتشخوار از مقاوم‌ترین انواع لوله‌های فولادی

لوله آتشخوار یکی از انواع لوله فولادی به حساب می‌آید. در ساخت این لوله‌ها از نوعی آلیاژ استفاده می‌شود که سبب مقاومت بالای این لوله‌ها در برابر حرارت و فشار می‌گردد. این لوله‌ها به دلیل مقاومت بسیار بالایی که دارند در طیف گسترده‌ای از صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرند.

برای صنایعی که با مواد مذاب و فشار سروکار دارند و همچنین انتقال سیالات پرفشار و با حرارت بالا، لوله آتشخوار می‌تواند بهترین گزینه باشد. سایز این لوله‌ها، میزان درز و شکاف از عوامل تعیین کننده قیمت لوله آتشخوار محسوب می‌شوند.
لوله صنعتی نوع دیگری از لوله‌های فولادی

لوله‌های صنعتی جزو لوله‌های فولادی غول پیکر
لوله صنعتی

لوله‌های صنعتی در مقایسه با سایر لوله‌های فولادی بسیار مقاوم‌تر و مستحکم‌تر هستند و این ویژگی ناشی از ضخامت بالای این لوله‌ها است. لوله‌های صنعتی را می‌توان ضخیم‌ترین لوله فولادی دانست. از این نوع لوله‌ها در صنایع پتروشیمی، ساخت پل‌های فلزی، انتقال سیالات و… استفاده می‌شود.

استعلام قیمت لوله صنعتی
لوله استیل استنلس

از انواع لوله فولادی می‌شود به همین لوله‌های استنلس استیل اشاره نمود که اصلی‌ترین کاربرد آن‌ها در انتقال مواد خوراکی (بدون تغییر رنگ و بو و مزه) و همچنین انتقال مواد خورنده می‌باشد. این لوله‌ها مقاومت فوق‌العاده‌ای در برابر مواد خورنده دارند.
لوله گالوانیزه

لوله‌های گالوانیزه یکی از انواع لوله‌های فولادی هستند. از برترین ویژگی‌های این لوله‌ها می‌توان به مقاومت بالا در برابر رطوبت، خوردگی و شرایط محیطی اشاره نمود. طول این لوله‌ها تا ۶ متر نیز می‌رسد و دو نوع آهنی و فولادی دارد.

خرید لوله گالوانیزه

لوله گالوانیزه خود دارای انواع مختلفی اعم از لوله گلخانه و لوله آبرسانی می‌باشد. برای خرید و یا مشاهده قیمت این لوله‌ها بر روی لینک‌های زیر کلیک کنید:

خرید لوله گلخانه

قیمت و خرید لوله آبرسانی
لوله‌های جدارچاه

دلیل نام‌گذاری این لوله این است که از آن‌ها در دیواره چاه استفاده می‌کنند و وجود آن‌ها استخراج منابعی همچون نفت، گاز و حتی پمپاژ آب را تسریع می‌کند و بهبود می‌بخشد. علاوه‌بر این موارد، وجود این لوله‌های مقاوم در برابر زنگ‌زدگی، از تخریب شدن چاه جلوگیری می‌نماید. طول عمر بالا و تولید در ابعاد متفاوت و متنوع از دیگر مزیت‌های لوله جدارچاه به حساب می‌آید.

نظری نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    مشاوره تلفنی